Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η ΤΣΑΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ


 

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Φρειδερίκος ο Μέγας αποτελούσε το ίνδαλμα του A Hitler, στον οποίο ήθελε να μοιάσει. Ήταν ο σημαντικότερος Πρώσος μονάρχης της Ιστορίας, του οποίου τα πολεμικά και διπλωματικά επιτεύγματα έφεραν το διπλασιασμό των εδαφών του βασιλείου της Πρωσίας, γεννήθηκε στο Βερολίνο στις 24 Ιανουαρίου 1712 και θεωρείται ο ιδρυτής της σύγχρονης Γερμανίας. «Για κάθε κράτος, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο, η αρχή της εξάπλωσης είναι ο θεμελιώδης νόμος της ζωής» έγραφε ο Φρειδερίκος.





Δεν ήταν ο στρατός που υπερασπίστηκε επί επτά χρόνια την Πρωσία εναντίον των μεγαλύτερων δυνάμεων της Ευρώπης: ήταν ο Μέγας Φρειδερίκος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μέγας Ναπολέων, που τον θαύμαζε και όταν επισκέφθηκε τον τάφο του μετά τη μάχη της Ιένα, απευθυνόμενος στους στρατάρχες του, διέταξε: «Αποκαλυφθείτε κύριοι, αν αυτός ζούσε, εμείς δεν θα ήμασταν εδώ τώρα ».
 

Απρίλιος του 1945 οι σοβιετικοί είναι προ του Βερολίνου στον Δνείπερο ποταμό, οι σύμμαχοι έχουν φτάσει στον ποταμό Έλβα.

Ο Χίτλερ ελέγχει το Βερολίνο και κάποια μέρει στον βορά και την Βαυαρία. Ο Γκαίμπελς   διαβάζει μεγαλόφωνα στον Χίτλερ, για να τον ανακουφίσει το αγαπημένο του βιβλίο του Καρλάιλ « Η ιστορία του Φρειδερίκου του Μεγάλου» και ειδικά το κεφάλαιο που περιέγραφε, πως ο βασιλιάς έβρισκε διέξοδο στις δύσκολες στιγμές, όλοι οι στρατηγοί και οι υπουργοί του Φρειδερίκου ήταν πεπεισμένοι για την επικείμενη πτώση του και ο εχθρός θεωρούσε την Πρωσία κατεστραμμένη και στο τελευταίο γράμμα του στον υπουργό του κόμη Φίνκενστάιν έδινε στον εαυτό του μια διορία μέχρι τις 15/2 και ότι μετά θα έπαιρνε δηλητήριο… Στις 12/2 η Τσαρίνα πέθανε και το θαύμα είχε επιτελεστεί.

Αυτή η ιστορία έκαναν τα μάτια του Χίτλερ να δακρύσουν και άρχισε να ζητά πληροφορίες για το ωροσκόπιό του, που το είχαν σχεδιάσει 30/1/1933 και το ωροσκόπιο του κράτους που γράφτηκε 18/9/1918, τα ωροσκόπια αυτά λοιπόν μιλούσαν για τεράστιες καταστροφές στους πρώτους μήνες του 1945 και έπειτα επρόκειτο να υπάρξει μια μεγάλη νίκη και μετά τον Αύγουστο του 1945 ειρήνη (έγραφε τέλος πάντων και άλλα πράγματα), όλα αυτά δημιουργούσαν μια ευφορία στην ηγεσία των ΝΑΖΙ.

Λίγες μέρες αργότερα ο Σβέριν φον Κρόσιγκ το βράδυ έγραφε στο ημερολόγιό του: «Είναι αυτό άραγε το τέλος;», εκείνη την στιγμή χτύπησε το τηλέφωνό του  και μια φωνή του ανήγγειλε «Ο Ρούσβελτ είναι νεκρός», «στο δωμάτιο» αναφέρει «νοιώσαμε το θρόισμα των φτερών του Αγγέλου της Ιστορίας. Μήπως ήταν αυτό το πολυαναμενόμενο γύρισμα της τύχης;».





 
Το επόμενο πρωί ο  Σβέριν φον Κρόσιγκ τηλεφώνησε στον Γκαίμελς για να τον συγχαρεί  και για να συζητήσει, τον σμβούλεψε ότι δεν έπρεπε να κακομεταχειριστούν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και να τον παινέσουν υπερβολικά και να τονιστούν με σύνεση τις διαφορές του με τον Ρούσβελτ, ο Γκαίμπελς   τον διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο είχε λάβει όλες αυτές τις παραμέτρους υπόψιν και  είχαν δοθεί σχετικές οδηγίες, μάλιστα ανέφερε ότι σε σχετική συζήτηση για το «θαύμα στο Βρανδεβούργο» ένας από τους αξιωματικούς με ύφος ειρωνικό και σκεπτικό ρώτησε : «Ποια Τσαρίνα θα πεθάνει αυτή την φορά;». Ο Γκαίμπελς λοιπόν όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ρούσβελτ, τηλεφώνησε αμέσως στον Μπουσέ και του είπε: «Η Τσαρίνα είναι νεκρή», ο Μπουσέ απάντησε ότι : «Αυτό έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους στρατιώτες του». Η ηγεσία των ΝΑΖΙ με τον θάνατο του Ρούσβελτ (πέθανε 12 Απριλίου 1945) έβλεπαν τη δύναμη της Ιστορικής Αναγκαιότητας και Δικαιοσύνη, έβλεπαν την επέμβαση του Θεού για λογαριασμό τους.

 
Μια γραμματέας του Υπουργείου Προπαγάνδας γράφει : «Θυμάμαι πολύ καλά την Παρασκευή 13 Απριλίου. Κάθε βδομάδα ο Γκαίμπελς επισκεπτόταν το Ανατολικό Μέτωπο για να απευθυνθεί στους στρατιώτες, να τους πάει προμήθειες από τσιγάρα, κονιάκ και βιβλία. Εκείνη την ημέρα ήταν στο Κύστριν …Καθώς επέστρεφε στο Βερολίνο με τα αυτοκίνητό του, μας ήρθε η είδηση του θανάτου του προέδρου Ρούσβελτ.
Ο Γκαίμπελς ως συνήθως επέστρεψε πολύ αργά την νύχτα. Ένας πολύ μεγάλος βομβαρδισμός ήταν σε εξέλιξη και η Καγγελαρία και το ξενοδοχείο Άντλον φλέγονταν. Συναντήσαμε τον Γκαίμπελς μπροστά από το Υπουργείο Προπαγάνδας. Ένας ρεπόρτερ του είπε: <<Κύριε υπουργέ ο Ρούσβελτ είναι νεκρός>>. Ο Γκαίμπελς πήδηξε έξω από το αμάξι του και για μια στιγμή στάθηκε αποσβολωμένος. Δεν θα ξεχάσω την έκφραση του προσώπου του, η οποία έλαμπε κάτω από το φως του φλεγόμενου Βερολίνου. <<Τώρα>> είπε <<φέρτε την καλύτερη σαμπάνια και ας κάνουμε ένα τηλεφώνημα στον φύρερ>>.
Πήγαμε στο γραφείο του, όπου μας προσφέρθηκε σαμπάνια. Ο Γκαίμπελς συνομιλούσε με τον Χίτλερ από την ιδιωτική του γραμμή και είπε: << Αγαπητέ μου Φύρερ, σας συγχαίρω! Το πρόβλεψαν οι αστρολόγοι ότι το δεύτερο μισό του Απριλίου θα είναι μια κρίσιμη καμπή για μας. Σήμερα είναι Παρασκευή και 13. Είναι η κρίσιμη καμπή το γύρισμα της τύχης>>. Ο Χίτλερ του είπε κάτι και έπειτα ο Γκαίμπελς έκλεισε το ακουστικό.
Βρισκόταν σε έκσταση».  

 Πριν περάσει ένας μήνας από τον θάνατο του Ρούσβελτ το Γ Ράιχ είχε συνθηκολογήσει ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, η Γερμανία όλη ήταν υπό κατοχή και ο Χίτλερ είχε αυτοκτονήσει. Όσο και αν μοιάζουν οι ιστορικές συγκυρίες ποτέ δεν επαναλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Η μάχη του Βερολίνου τελείωσε με παράδοση της πόλης στους Σοβιετικούς, με τεράστιες απώλειες και για τις δύο πλευρές. Αναλυτικά:



Σοβιετικοί
Νεκροί: 78.291
Τραυματίες: 274.184
Συνολικά: 352.475
Γερμανοί Σύνολο νεκρών και τραυματιών: 458.080
Αιχμάλωτοι: 479.298
Άμαχοι
Συμπεριλαμβάνονται 125.000 Βερολινέζοι που έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 11.000 υπέστησαν καρδιακή προσβολή και 6.400 αυτοκτόνησαν.
Η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων στις 8 Μαΐου 1945.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

ΧΙΤΛΕΡ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 1945 του Hugh Trevor Roper εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...