Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ


Τείχος του Βερολίνου

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ :  Τείχος είχε προγραμματίσει ο Α Χίτλερ στα Ουράλια για  να αποκλείσει τους Ρώσους από την Ευρώπη, τελικά η ιδέα του υλοποιήθηκε στο Βερολίνο για να αποκλείσει τους Γερμανούς.
 
 

Ένα από τα άπειρα σχέδια του Α Χίτλερ που θα γινόντουσαν μετά την στρατιωτική νίκη του Γ Ράιχ ήταν και η δημιουργία τείχους στα όρια της Ευρώπης για να αποκλειστούν στην Ασία οι Ρώσοι.

 

Για το ζήτημα αυτό υπάρχουν δύο μαρτυρίες.

Το Φεβρουάριο του 1944 ο Χίμλερ ανέλαβε τα ηνία της κατασκοπίας του Ράιχ, φυσικά είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Κανάρη, τα απομεινάρια της Αμπβερ (στα γερμανικά σημαίνει ΑΜΥΝΑ) τα συγκέντρωσε στο Kursalon του Σάλτσμπουργκ. Ο Χίμλερ έβγαλε ένα λόγο στον οποίο τους αποκάλυπτε τι σκεπτόταν σχετικά με την κατασκοπία από εκεί και πέρα, αλλά και ποια ήταν τα σχέδια του Γ Ράιχ, σχετικά με την Ανατολή τους διαβεβαίωσε ότι σε ένα χρόνο οι Ρώσοι θα καταδιώκονται πέρα από τον Βόλγα, πέρα από τα Ουράλια όρη, εκεί λοιπόν σκεπτόντουσαν να φτιάξουν ένα Σινικό τείχος, που φυσικά θα το έφτιαχναν σκλάβοι Σλάβοι και θα εμπόδιζε τους Ρώσους που θα είχαν σπρώξει πέρα των Ουραλίων να μπορούν να έχουν πρόσβαση προς την Ευρώπη.

 

Αυτά δεν ήταν λόγια του Χίμλερ αλλά απηχούσαν τις σκέψεις και τα σχέδια του ίδιου του Α Χίτλερ.

Από το 1943 συγκεκριμένα στις 25/3/1943) ο Α Χίτλερ με επιστολή του προς τον Μουσολίνι του έκανε γνωστή την σκέψη του για την δημιουργία του ανατολικού τείχους.

 
post-29-34791-700587_b.jpg
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Την ιδέα του τείχους την εφάρμοσαν πλήθος λαών, οι Ισραηλίτες, ακόμα και οι Έλληνες.
 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Vom andern Deutschland  του Ulrich von Hassel

ΧΙΤΛΕΡ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ 1945 του Hugh Trevor Roper εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...