Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟΥΣτην δεκαετία του 50 ο Κων/νος Μανιαδάκης βουλευτής προκάλεσε κατ επανάληψη τους βουλευτές της ΕΔΑ να του φέρουν μία περίπτωση που κάποιος ήπιε ρετσινόλαδο.
 
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Ι Μεταξάς με τον Κ Μανιαδάκη .
 
 

Οι βουλευτές της ΕΔΑ σιώπησαν παρ όλο που αναζήτησαν ανθρώπους να έχουν πιει ρετσινόλαδο, δεν βρήκαν.

Τι  συνέβει λοιπόν δεν χρησιμοποιούσαν στην Αστυομία του Μανιαδάκη ρετσινόλαδο; ΟΧΙ δεν χρησιμοποιούσαν. Στην περίοδο της 4ης Αυγούστου οι κομμουνιστές έκαναν ντόρο ότι τους αναγκάζουν να πιούν ρετσινόλαδο για να τους βασανίσουν, όταν το έμαθε ο Ι Μεταξάς κάλεσε τον υπουργό ασφαλείας:

-Κωστάκη, βάζεις και πίνουν ρετσινόλαδο;

-Όχι, αλλά συντηρώ τον θόρυβο που δημιούργησαν, διότι με συμφέρει.

Στα πρακτικά της Βουλής (19-12-1958) σε σχετική ερώτηση βουλευτού της ΕΔΑ ο Κ Μανιαδάκης απάντησε:

«Θα σας απαντήσω επ αυτού, διότι είχε την αφέλειαν επ αυτού κάποιος άλλος το 1950 να μου υποβάλη το ίδιο ερώτημα. Νομίζω ότι ο αείμνηστος Βέης Καθηγητής, τόσα ήξερε, τόσα έλεγε.

Μου  είπεν όταν τότε ωμίλουν περί ειδικής μεταχειρήσεως. Σας ευχαριστώ δια την νέαν διακοπήν. Διότι μου δίδεται την ευκαιρίαν να επαναλάβω και σήμερον από του βήματος αυτού ότι καθ όλον το διάστημα της πενταετούς διακυβερνήσεως της ιδικής μας, όταν είχα εγώ την Ασφάλειαν εις τα χέρια μου ουδείς απολύτως, ούτε εις έτυχε τοιαύτης μεταχειρήσεως. Αλλά όταν αντελήφθην ότι με την διάδοσιν και μόνον μπορούσα να σας πειθαρχήσω την υποβοήθησα την διάδοσιν. Και με την διάδοσιν και είχα τεράστια αποτελέσματα.

Εάν κατορθώσετε να εύρετε ένα, σας δίδω το δικαίωμα να με κατηγορήσετε....

Είχε εμπεδωθή το αίσθημα της τάξεως και της ασφαλείας τόσον πολύ, ώστε ο μύθος τον οποίον εσείς διαδώσατε εγώ τον απεδέχθην και τον ενίσχυσα δια να αποφύγω ακριβώς σκληρότητας, υπήρξεν ικανός να σας κρατήσει όλους εσάς τους κομμουνιστάς εις πλήρη προσοχήν. Είναι μια σελίς δια την οποίαν σεμνύομαι....».

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Κομμουνιστές στην Ακροναυπλία είχαν τρομοκρατηθεί με την χρησιμοποίηση του ρετσινόλαδου από τον Κ Μανιαδάκη, ένα βασανιστήριο που αποδείχτηκε ότι ποτέ δεν έγινε.
 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ τόμος Α του Κ Πλεύρη εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ''ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ'' ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ

Ο Ευρυτάν στρατηγός Γεώργιος Κονδύλης υπήρξε μαχητικός, με ροπή προς την περιπέτεια, φιλόδοξος και φίλαρχος. Ανθεκτικός στις κακουχίες, θ...