Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΚΑΤΑΘΕΣΗ Κ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


 

 
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο αρχηγός ΓΕΣ ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Κ Παναγιωτάκης κατέθεσε σε εξεταστική της Βουλής για τις εξοπλιστικές προμήθειες που έγιναν επί υπουργίας των Α Τσοχατζόπουλου και Γ Παπαντωνίου την 17η Νοεμβρίου 2008 σαν μάρτυρας, είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που ακούστηκαν, είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων:

 

«…παίρναμε οπλικά συστήματα τα οποία ήταν σάπια, με τις λεγόμενες βοήθειες και τα προγράμματα FMF. Ότι περίσσευε μας δίνανε».

«… μας δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις μας και στις επιχειρήσεις μας, αν κάναμε, με τους Τούρκους. Το ΝΑΤΟ μπορεί να μας κάνει παρεμβολές όποτε θέλει».

«… Πρέπει κάποτε να κρατάμε και κάποια οπλικά συστήματα για την δική μας την άμυνα, γιατί το ΝΑΤΟ, όταν κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία, δεν θα μας βοηθήσει, όπως ξέρετε».

Τι σημαίνουν όλα αυτά άραγε; Απλά τα όπλα που αγοράσαμε με δάνεια, προορίζονται για επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και όχι για την άμυνα της χώρας μας. Για παράδειγμα τα 5 αντιτορπιλικά που πήρε σαν δώρο ο Μητσοτάκης ήταν ηλικίας 30 ετών και αποσύρθηκαν ύστερα από 10 χρόνια αφού προηγούμενα «εκσυγχρονίστηκαν» με υψηλό κόστος χωρίς να προσφέρουν στην άμυνα της χώρας. Με την σύμβαση του 2002 για ανακατασκευή τριών  παλαιών υποβρυχίων Τ- 209, το κόστος άγγιξε το ποσό εξ αρχής κατασκευής τους.

Και δεν είναι τα μοναδικά παραδείγματα αλλά είναι μέρος μιας λίστας παρομοίων ζητημάτων όπως η παραγγελία Τ – 214 που πληρώσαμε 2,3 δις και το πολεμικό ναυτικό παρέλαβε μέχρι το 2012 μόνον ένα (δώδεκα χρόνια μετά την παραγγελία) το «Παπανικολής».

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του ΔΗΜ ΜΗΛΑΚΑ εκδόσεις ΠΟΝΤΙΚΙ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...