Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΟΣΚΑΡ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ



 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη  και ήταν γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου από την Αδριανούπολη Ανατολικής Θράκης.

Ο Μάνος Χατζηδάκης τιμήθηκε την 18η Απριλίου 1960 με το Όσκαρ του καλύτερου κινηματογραφικού τραγουδιού για το έτος 1960 στην σύνθεση «Τα παιδιά του Πειραιά» που ακουγόταν στην ταινία του Ζυλ Ντασσέν «Ποτέ την Κυριακή».

Η απονομή έγινε κατά τελετή που παρευρίσκοντο 2.500 περίπου άτομα.

Η Ελίζαμπεθ Ταίηλορ ανέβηκε στην σκηνή μαζί με τον σύζυγό της Έντυ Φίσερ και πήρε από τον Γιούλ Μπρύνερ το Όσκαρ της καλύτερης ηθοποιού για την συμμετοχή της στο έργο «Μπάτερφηλντ 8» (Ελληνικός τίτλος της ταινίας «Ζήσαμε στην αμαρτία»). Ο καλύτερος ανδρικός ρόλος δόθηκε στον Μπαρτ Λάνκαστερ για την ταινία «Έλμερ Γκάντρυ» (Ελληνικός τίτλος της ταινίας «Είμαστε διεφθαρμένοι»).

Αργά την νύκτα έγινε γνωστό ότι απενεμήθει στον Μάνο Χατζηδάκη το Όσκαρ το οποίο θα αποσταλεί στην Αθήνα μερίμνη του προέδρου της «Φαξ» κ Σ Σκούρα και θα επιδοθείστον συνθέτη σε ειδική τελετή.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΗΜΑ 18/4/1960

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...