Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΕΝΤΟΛΗ ΝΤΕ ΓΚΩΛ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ



 
Τον Αύγουστο του 1941 στην κατεχόμενη Γαλλία δολοφόνησαν  ένα λοχαγό που έβγαινε από το "μετρό", ένα άλλο αξιωματικό στο Μπορντώ και δύο στρατιώτες στην οδό Σιμπιονέ στο Παρίσι.

 

"...ο εχθρός τουφέκισε τους ομήρους κατά εκατοντάδες, έριχνε στην φυλακή χιλιάδες πατριώτες, για να τους μεταφέρει μετά στην Γερμανία, τσάκισε με πρόστιμα και καταναγκαστική εργασία τους κατοίκους της περιοχής όπου σκοτωνόντουσαν οι άντρες τους..."

 




Ο Σαρλ Ντε Γκωλ μίλησε 23 Οκτωβρίου 1941 από το BBC και είπε τα ακόλουθα:

 

" Είναι απόλυτα φυσικό και απόλυτα δίκαιο να σκοτώνονται οι Γερμανοί από τους Γάλλους. Αν οι Γερμανοί δεν ήθελαν να δεχτούν τον θάνατο από τα χέρια μας. δεν είχαν παρά να μείνουν στην πατρίδα τους....

 

Από την στιγμή που δεν κατάφεραν να υποτάξουν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να ξέρουν ότι τους περιμένει ο τάφος και η φυλακή..... Αλλά στον πόλεμο υπάρχει μία τακτική.

 

Ο πόλεμος πρέπει να διεξάγεται από αυτούς που τον έχουν αναλάβει.

 

Σήμερα η συμβουλή που μπορώ να δώσω στις κατεχόμενες περιοχές είναι να μη σκοτώνουν ανοικτά τους Γερμανούς. Και αυτό για ένα μόνο λόγο: επειδή έτσι θυσιάζονται αυτή την στιγμή -  πράγμα πολύ εύκολο να το επιχειρήσει ο εχθρός - άοπλοι πολεμιστές μας.

 

Αντίθετα μόλις είμαστε σε θέση να περάσουμε στην επίθεση, θα δοθούν οι αναμενόμενες εντολές.".

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ του Σαρλ Ντε Γκωλ πρώτο τόμο Εκδόσεις το ΒΗΜΑ σελ 227

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...