Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20 ΑΙΩΝΑ



 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Εβραίοι της Κρήτης, χάθηκαν στην Γερμανική κατοχή.

Η Εβραική θρησκεία είναι κατηγορηματική στο θέμα της καθαρότητας αίματος του εβραικού λαού.

Η «Τόρα» αναφέρει:

 

«Όταν ο Κύριος και Θεός σου σε οδηγήσει στη γη στην οποία εσύ θα εισέλθεις για να την κληρονομήσεις, και πολλά έθνη θα υψώσει μπροστά σου... εσύ θα τα συντρίψεις και θα τα καταστρέψεις ολοσχερώς. Δεν θα κάνεις καμιά συνθήκη μαζί τους ούτε θα τους δείξεις έλεος. Και ούτε θα κάνεις γάμους μαζί τους. Τη θυγα΄τερα σου δε θα δώσεις στο γιό του, ούτε τη θυγα΄τερα του θα δώσεις στο γιό σου.».

«...Ουδέ μη ελεήσητε αυτούς, ουδέ μη γαμβρεύσητε προς αυτούς. Την θυγατέρα σου ου δώσεις τω υιώ αυτού και την θυγατέρα του ου λήψει τω υιώ σου». (Δευτερονίμιον Ζ 1-3)

Στην περίπτωση που μια Εβραία παντρευόταν κάποιο άπιστο επισήμως κηρυσσόταν νεκρή.

Βεβαίως στην πράξη υπήρχαν μεικτοί γάμοι στις αρχές του 1900  περίπου ένας στους πέντε γάμους Εβραίων στο Αμβούργο ήταν μεικτός γάμος, στο Βερολίνο το 18% στο Μόναχο το 15% στη Φρακφούρτη το 11% Δεν υπήρχαν  καθόλου μεικτοί γάμοι στη Βουκοβίνα και την Γαλικία υστερούσαν επίσεις η Ελβετία και η Αγγλία .

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Πογκρόμ στην Ουκρανία.


Απο το 1950 άρχισαν οι Εβραίοι των ΗΠΑ να κάνουν μεικτούς γάμους.  Το 1905 στην Πρωσία υπήρχαν περίπου 5.000 μεικτά ζευγάρια και μέχρι το 1930 ήταν 30 με 40.000 τα δε παιδιά που παρήγαγαν αυτοί οι γάμοι ήταν περίπου 125.000.
 
Ο ίδιος ο Καρλ Μαρξ είχε παντρευτεί μια μη Εβραία... Στην Γερμανία του Κάιζερ δεν υφίστατο καμμιά φυλετική διάκριση, οι Εβραίοι διώξεις δεχόντουσαν στην τσαρική Ρωσία για αυτό και μετανάστευαν στην Γερμανία και την Αυστροουγγαρία, ο Αυστριακός σοσαλδημοκράτης Ότο Μπάουερ την λύση του εβραικού ζητήματος το έθεσε έτσι: «...αυτό το τελευταίο από όλα τα εβραικά προβλήματα θα λυνόταν με τις ερωτικές κλίσεις των νεαρών ανδρών και τις προτιμήσεις των νεαρών γυναικών».

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ του Niall Ferguson εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...