Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ





Στην ετήσια έκθεση για το έτος 1970 το ΔΝΤ χαρακτήρισε την δημοσιονομική πολιτικής της Ελλάδος «υπόδειγμα για κάθε χώρα».




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Κάποιοι δημοσιγράφοι το 2010 θέλησαν να συσχετίσουν το ΔΝΤ με την χούντα, αλλά το ΔΝΤ θεωρούσε ότι η οικονομική πολιτική της χούντας  μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα υπόδειγμα.

Στο επίσημο όργανο του ΔΝΤ «International Financial News Survey» στην έκδοση Ιουλίου 1971 αναφερόμενη στην έκθεση του Φεβρουαρίου 1971 περί Ελλάδος του ΟΟΣΑ αναφέρεται :

«……….. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι η οικονομική δραστηριότητα και οι επενδύσεις θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Ο αυξανόμενος αριθμός των εγκρίσεων επενδύσεων ξένων κεφαλαίων  επιβεβαιώνει την ισχυρή ώθηση της επενδυτικής δραστηριότητος στην βιομηχανία, τον τουρισμό και την ναυτιλία. Οι ευνοϊκές αυτές προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος ενισχύονται ακόμη περισσότερο από την επιταχυνόμενη αύξηση των εισπράξεων από τους αδήλους πόρους……..» .





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : 38 χρόνια μετά την δικτατορία τα εγκώμια του ΔΝΤ για την Ελλάδα των συνταγματαρχών,  μετατράπηκαν σε εφιάλτης για τον Ελληνικό λαό της μεταπολίτευσης.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα ορίστηκε από το ΔΝΤ ως ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΡΑΒΗΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (S.D.R.) αξίας 16.000.000 δολαρίων με ανταλλαγή ισόποσου μετατρέψιμου συναλλάγματος, αυτή η διαδικασία S.D.R. περιορίζεται ΜΟΝΟ στις χώρες που η συναλλακτική θέση είναι ισχυρή.

Το Σεπτέμβριο του 1973 δημοσιεύεται η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ και κυκλοφορεί στις 10/9/1973, αυτή αναφέρεται στις οικονομικές εξελίξεις και υπογραμμίζει ότι:
 «……..το σταθερό εθνικό εισόδημα , σε σταθερές τιμές, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό μεταξύ 1971 και 1972 απ όσο αυξήθηκε μεταξύ 1970 και 1971…….» . Διαπιστώνεται εισροή κεφαλαίων και μεγάλη αύξηση των συναλλαγματικών διαθεσίμων το 1972 , η έκθεση αυτή αναδημοσιεύτηκε στην «Ναυτεμπορική» στις 11/9/1973 στην σελ 24.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο λαός δεν ακούει επί τρία χρόνια τίποτα θετικό, απ εναντίας όλοι και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό τον βρίζουν, δεν είναι λίγοι αυτοί πια που θυμούνται, τα ευεργετικά για τον λαό, χρόνια της στρατιωτικής διακυβέρνησης.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής δεν σταμάτησαν να αναφέρονται ούτε μετά την μεταπολίτευση, έτσι τον Μάιο του 1975 η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει ότι:

Α. Κατά την περίοδο 1968-1973 η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 13,5% και είναι ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ παγκοσμίως με πρώτο αυτό της Ιαπωνίας ( σελίς 9 της εκθέσεως)

Β. Κατά την χρονική εποχή 1968-1973 σημειώθηκε αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στην βιομηχανία 14,5% ετησίως και σε ολόκληρη την οικονομία 12% ετησίως, στις εξαγωγές σημειώθηκε αλματώδης αύξηση και σημαντικές διαρθρωτικές μεταβολές που εξασφαλίζουν την ομαλή ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. ( σελίς 76 και 81 της εκθέσεως)





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ένας θλιβερός άνθρωπος, ανακοίνωσε στους Έλληνες το αποτέλεσμα της ύποπτης οικονομικής πολιτικής της μεταπολίτευσης και κάλεσε τον λαό να πληρώσει, ο ίδιος βρίσκεται διαρκώς στο εξωτερικό αφού έχει υφαρπάσει την βουλευτική ασυλία. 

Γ. Κατά το τέλος του 1973 ο αριθμός των ανέργων κατέβηκε στις 27.000 άτομα και εκμηδενίστηκε η εξωτερική μετανάστευση. ( σελίς 24,25 της εκθέσεως)


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


  1. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ  του Ν Ι Μακαρέζου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...