Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ




            Ήδη έχουν ρίξει οι Αμερικάνοι τις δύο ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το Όχι στην πρόταση των ΗΠΑ για συνθηκολόγηση μέχρι και μετά την ατομική επίθεση στην Χιροσίμα δεν το επαναλαμβάνουν ώρα οι Ιάπωνες, ο Πρόεδρος Τρούμαν μετά την δεύτερη επίθεση στις 10 Αυγούστου 1945 δια του ραδιοφώνου λέει:



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο υπουργός των στρατιωτικών στρατηγός Anami Korechika, (21 February 1887 – 15 August 1945) (阿南惟幾).


«Εχρησιμοποιήσαμε ατομική βόμβα εναντίον εκείνων που μας επιτέθηκαν προδοτικώς στο Περλ Χάρμπορ, οι οποίοι εβασάνισαν τους αμερικανούς αιχμαλώτους πολέμου, οι οποίοι παραβίασαν όλους τους νόμους του διεθνούς δικαίου….. Εχρησιμοποιήσαμε την ατομική βόμβαν δια να συντομεύσουμε τον πόλεμον….  Θα την χρησιμοποιήσωμεν και πάλιν, μόνον η συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας θα μας σταματήσει…. Τους ώμους μας βαραίνει τεράστια ευθύνη. Ευχαριστούμε τον Θεόν διότι είμεθα εμείς και όχι ο εχθρός, που την φέρομεν. Και παρακαλούμε τον Θεόν να μας φωτίσει εις την χρήσιν του οργάνου αυτού συμφώνως προς τας βουλήσεις Του».

            Τον λόγο αυτό του Τρούμαν υποδέχονται οι άντρες που έριξαν τις βόμβες στο Ναγκασάκι και την Χιροσίμα με μουρμουρητό, ο άγγλος πιλότος  Λ Τσεραίρ που πέταξε με ένα Β 29 σχολιάζει «Δεν μου φαίνεται σωστό να βάζωμε στον χορό και τον Θεό!».


            Πράγματι στην βάση από την οποία ξεκίνησαν οι δύο ατομικές επιθέσεις στο Τινιάν οι αμερικανοί διαθέτουν τρεις ακόμα βόμβες πλουτωνίου και δεν μένει παρά η συναρμολόγησή τους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  O Αυτοκρατωρ Showa Hirohito (April 29, 1901 - January 7, 1989)
  η φωτογραφία του είναι του1928.


            Την ίδια ώρα στο Αυτοκρατορικό ανάκτορο του Τόκιο συνεδριάζει εκτάκτως το Ανώτατο Πολεμικό Συμβούλιο της Ιαπωνίας. 

Η συζήτηση είναι οξύτατη. Οι μιλιταριστές δεν θέλουν να ακούσουν για ειρήνη. Ο υπουργός των στρατιωτικών στρατηγός Ανάμι λέει : «Το πολεμικό πνεύμα του Νάγκο μας επιβάλει οποιαδήποτε θυσία για να σώσουμε την χώρα. Το πνεύμα του Τοκιμούνε μας επιτάσσει να συγκεντρώσουμε κάθε σταγόνα ενεργητικότητας για να νικήσωμε τον εχθρό. Ζητώ από όλους τους στρατιώτες να δώσουν την ζωή τους στο πνεύμα του Νάγκο και του Τοκιμούνε!».


            Σε αυτή την φάση μπαίνει ο Αυτοκράτορας, ο πρόσωπό του είναι αυλακωμένο από δάκρυα, μιλάει με χαμηλή φωνή : 

«…. Μου είναι ανυπόφορο να φανταστώ τους γενναίους στρατιώτες μου να δέχονται την ατίμωση της παραδόσεως και μου είναι το ίδιο ανυπόφορη η σκέψη ότι θα τιμωρηθούν σαν πολεμοκάπηλοι οι άνθρωποι που με υπηρέτησαν με τόση αφοσίωση. Ωστόσο έφτασε η ώρα που είναι ανάγκη να ετοιμαστούμε όλοι να υποφέρουμε το ανυπόφορο».




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Οι Αμερικανοί πληροφορούνται τον τερματισμό του πολέμου από το Ράδιο Τόκιο.

            Στρατηγοί ξεσπούν σε λυγμούς, είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία χάνει ένα πόλεμο, στην συνέχεια θα υπάρξουν αλυσιδωτή σειρά «χαρακίρι» με πρώτο τον υπουργό Ανάμι.

            Ύστερα από μερικές ώρες το ραδιόφωνο του Τόκιο αναγγέλλει σ ολόκληρο τον κόσμο:

 «Η ιαπωνική κυβέρνησις είναι έτοιμη να δεχτεί τους όρους του Πόνσνταμ, αρκεί να παραμείνουν απαραβίαστα τα προνόμια της Αυτού Μεγαλειότητος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...