Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΝΑΤΤΖΕΡ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ



 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Paul von Hindenburg, ο αυτοκράτορας Guillermo II (Κάζερ) και ο Erich Ludendorff.

Εκπρόσωποι του γερμανικού μιλιταρισμού κατά τον Α ΠΠ ήταν το δίδυμο Πάουλ φον Χίντενμπουργκ (Paul Ludwig Hans Anton von Beneckendorff und von Hindenburg 1847-1934) και Έριχ Φρίντριχ Βίλχελμ Λούντενντορφ (γερμ. Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff 1865-1937) και οι δύο πέραν των στρατιωτικών τους επιλογών για την διεξαγωγή του Μεγάλου Πολέμου, είχαν φανερή και αφανή εμπλοκή στην λήψη σοβαροτάτων πολιτικών αποφάσεων.

Ο Πάουλ φον Χίντενμπουργκ υπήρξε αυτός που παρέδωσε την εξουσία στον Α. Χίτλερ (Adolf Hitler) αλλά αυτός που έπαιξε κυριολεκτικά ρόλο μάνατζερ ανάδειξης δύο καθοριστηκών προσωπικοτήτων που σφράγισαν τον 20ο αιώνα ήταν ο Έριχ φον Λούντεντορφ.

Ο Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff άκουσε και αποδέχτηκε το σχέδιο του Πάρβους (Alexander Lvovich Parvus γεννήθηκε σαν  Israel Lazarevich Gelfand 1867-1924), δηλαδή την χρηματική στήριξη των μπολσεβίκων και μάλιστα την μεταφορά του Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Влади́мир Ильи́ч Улья́нов), γνωστότερος ως Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν και των συντρόφων του από την Ελβετία διά μέσου της Καιζερικής Γερμανίας στην Ρωσία (όχι για να ανατρέψουν τον Τσάρο Νικόλαο Β, διότι ο Τσάρος είχε παραιτηθεί από τον Φεβρουάριο του 1917), αλλά για να καταλάβουν την εξουσία από τους σοσιαλδημοκράτες του Αλεξάντρ Φιόντοροβιτς Κέρενσκι (Алекса́ндр Фёдорович Ке́ренский) και να οδηγήσουν σε ξεχωριστή ειρήνη της Ρωσίας με την Γερμανία του Κάιζερ.
 
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ :  Ο Alexander Lvovich Parvus  πρωτοσέλιδο σε γερμανική εφημερίδα.

Πράγμα που έγινε και οδήγησαν οι μπολσεβίκοι της Ρωσίας  στην συνθήκη του Ππρεστ-Λιτόφσκ και την αποδέσμευση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων που οι Γερμανοί μετέφεραν στο Γαλλικό μέτωπο.

Τι θα ήταν ο Λένιν αν ο Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff δεν επέτρεπε την διέλευση του μέσω Γερμανίας; Θα ήταν ένας ξεχασμένος συγγραφέας επαναστατικών ιδεών απομονωμένος στην Ελβετία που θα έβλεπε τις εξελίξεις στην Ρωσία χωρίς να συμμετέχει και είναι βέβαιο ότι  χωρίς τον Λένιν και τον Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρονστέιν ή Λέων Τρότσκι (Лев Дави́дович Тро́цкий) που διευκόλυναν οι ΗΠΑ να φτάσει στην Ρωσία - μετά από περιπετιώδες ταξίδι - φυσικά δεν θα είχαν επικρατήσει οι μπολσεβίκοι στην Ρωσία.

Ο Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff όμως δεν πήρε καθοριστικές αποφάσεις μόνον για τον Λένιν το 1917.

Ο Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το κίνημα του Αδόλφου Χίτλερ κυρίως στα πρώτα του βήματα του, είχε άμεση σχέση, προταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα της «Μπυραρίας του Μονάχου» το Νοέμβριο του 1923 και την προσπάθεια κατάλυσης της τοπικής κυβέρνησης.

Στην δίκη που έγινε μετά την αποτυχία του κινήματος της «Μπυραρίας του Μονάχου» ο μεν Α Χίτλερ τιμωρήθηκε με φυλάκιση 5 ετών, ενώ ο Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff αθωώθηκε.

Έτσι ο Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff στηριξε και επέβαλε δύο μεγάλες προσωπικότητες τον Λένιν και τον Χίτλερ.

 

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Το  «πραξικόπημα της μπιραρίας «με το οποίο αποπειράθηκε για πρώτη φορά ο Χίτλερ, χωρίς επιτυχία, να καταλάβει την εξουσία της Γερμανίας.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1917 του Γ Δ Κουρκούτα Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΧΙΤΛΕΡ του Δ Κούκουνα εκδόσεις ΜΕΤΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...