Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΙΤΑΛΩΝ


 

 Στο βιβλίο του Κ Γουντχάουζ αναφέρεται:

«Όσο οι Ιταλοί ήταν αφεντικά, οι Έλληνες τους μισούσαν και τους κορίδευαν και τους πολεμούσαν, αλλά δεν πέρασαν καλά καλά ούτε εικοσιτέσσερις ώρες από την συνθηκολόγηση της Ιταλίας και οι Έλληνες άνοιξαν τις πόρτες τους και τους δέχτηκαν με καλοσύνη και συμπόνοια».

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Οι Ιταλοί φέρθηκαν με απίστευτη βαναυσότητα στον Ελληνικό λαό.



Το άξιζαν όμως αυτό οι Ιταλοί στρατιώτες; Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ο ιταλικός στρατός κατοχής ήταν το ίδιο σκληρός αν όχι περισσότερο από τον Γερμανικό και τον Βουλγάρικο.

Οι Ιταλοί όσο ήταν «αφεντικά» στην Ελλάδα φέρθηκαν πολύ σκληρά στον Ελληνικό πληθυσμό, οι μεν Γερμανοί σκότωναν για αντίποινα, οι Ιταλοί όμως φερνόντουσαν σαδιστικά στους Έλληνες, αναφέρουμε μερικές υποθέσεις από το «Ελληνικό Εθνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου»:

Κατηγορητήριο 206/44 Ο Συνταγματάρχης ντελ τζιουντίτσε έπιανε Έλληνες, τους κρέμαγε από τους βραχίονες μέχρι εξαθρώσεως ή με μια τρόμπα ποδηλάτου διχέτευε αέρα στον πρωκτό μέχρι να διαρραγούν τα έντερα των θυμάτων του.

Κατηγορητήριο 206/44 Ο Συνταγματάρχης Βενιέρι βίαζε γυναίκες στος Άργος Ορεστικόν.

Κατηγορητήριο 206/44 Ο Ταγματάρχης Ντι Πρίμα Καστέρτζιο βίαζε γυναίκες στο Δενδροχώριο αφού πρώτα τις νάρκωνε. Ο ίδιος εφάρμοζε την διάρρηξη των εντέρων.






ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Από την ομαδική εκτέλεση γλίτωσαν μόνο 6 άτομα.

Κατηγορητήριο 206/50  Στον Γράμμο και στα Γιαννοχώρια εβίαζαν γυναίκες και δολοφονούσαν κτηνοτρόφους.

Κατηγορητήριο 206/52 ο Υπολοχαγός Τζιόνε Αλταντόνε πριν εκτελέσει αιχμαλώτους του υποχρέωνε να καθίσουν σε αναμμένα κάρβουνα.

Υπάρχει η περίπτωση κάποιου κατοίκου με το επίθετο Σινανόγλου που του αφαίρεσαν με ντανάλια τα δόντια, τον χάραξαν με ξιφολόγχη στο σώμα και τον έβαλαν να σκάψει τον τάφο του.

Τα εγκλήματα τους δεν έχουν αρχή και τέλος και την αγριότητά τους δεν είχαν ούτε τα εγκλήματα των Βουλγάρων.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ιταλικό απόσπασμα.

Οι Ιταλοί δεν υστέρησαν σε ομαδικά εγκλήματα από τους Γερμανούς. Αναφέρω ενδεικτικά την εκτέλεση στο χωριό Δομένικου της  Ελασσόνα 140 Ελλήνων την λεηλασία των σπιτιών και την καταστροφή εκ θεμελίων του χωριού.

Στη Σάμο ο διοικητής κλέβανε όλη την παραγωγή των κατοίκων και σε όποιο χωριό δεν μπορούσε να ανταποκριθεί απαγόρευαν την κυκλοφορία και στερούσαν από τους κατοίκους ακόμα και το ψωμί, αυτό συνέβει και στο χωριό Μυτιληνιούς, υποχρεώθηκε ο Μητροπολίτης Σάμου Ειρηναίος με επιστολή του στις 27-3-1942 στον στρατιωτικο διοικητή να του ζητήσει να σταματήσει τον αποκλεισμό του χωριού.

 

 


 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Τον πιο τραγικό θάνατο βρήκε ο ιερέας του χωριού, ο παπα-Δημήτρης, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει τους Ιταλούς ότι οι αιχμάλωτοι ήταν άμαχοι και αθώοι. Κάποια στιγμή τον άρπαξε ένας Ιταλός και άρχισε να του ξεριζώνει τη γενειάδα. Στη συνέχεια του έβαλε φωτιά και την ώρα που ο ιερέας καιγόταν ζωντανός, φώναζε κοροϊδευτικά «Ρήγκα Φεραίο- Ρήγκα Φεραίο».
Ο αδίστακτος Ιταλός, αποτελείωσε τον παπά με το πολυβόλο του.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ του Κ Γουντχάουζ εκδόσεις Τουράκη

Ελληνικό Εθνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου.

«Δημοκρατία» 16-2-2016

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του Κ Πλεύρη εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...