Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


 

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ :  Ο Στάλιν και ο Γκεόργκι Δημητρώφ.

Στις 20/6/1947 ο Γκ Δημητρώφ δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γκούντχιλντ  στην Σουηδική εφημερίδα «Γκότεμποργκς Τίντινγκ» και λέει τα εξείς καταπληκτικά:

«... Ως προς την Μακεδονία το πρόβλημα έχει λυθεί εν μέρει με το γεγονός ότι η Μακεδονία έγινε Δημοκρατία μεταξύ των άλλων Δημοκρατιών της Γιουγκοσλαβίας.

Εις την Μακεδονίαν όμως ανήκει και τμήμα της Βουλγαρίας και τμήμα εκείνου, το οποίον τώρα αποτελεί την Ελλάδα.

Τα τρία τμήματα θα ενωθούν μιαν ημέραν. Τούτο όμως θα απαιτήσει χρόνον. Μια όμως Βαλκανική Ομοσπονδία η οποία θα περιλαμβάνει και την Ουγγαρίαν, θα γίνει πραγματικότης....

Και η Θράκη; Η Θράκη αποτελεί ζωτικόν πρόβλημα δι ημάς. Πρόβλημα, που θα λυθεί εντός δύο ή τρίων ετών...

Η Θράκη δεν έχει καμμίαν σημασίαν δια την Ελλάδα. Οι Έλληνες δεν έχουν τίποτα  να κάνουν εδώ. Λέγουν ότι η Θράκη είναι σιτοβολών δια την υπόλοιπον Ελλάδα. Αλλά η Θράκη δεν μπορεί να τραφεί η ίδια και είναι αναγκασμένη να εισάγει σιτάρι δια τον πληθυσμό της. Το 1942, όταν ημείς οι Βούλγαροι είχαμεν καταλάβει την Θράκην, υποχρεώθημεν να εισάγωμεν το εν τρίτον του σίτου, που εχρειάζετο ο πληθυσμός. Αυτό αποδεικνύει πόσον ψευθής είναι ο ισχυρισμός ότι η Θράκη αποτελεί τον σιτοβολώνα της Ελλάδος. Η Ελλάς δεν έχει ανάγκην της Θράκης. Το μέλλον της Ελλάδος είναι η θάλασσα. Οι Έλληνες είναι ναυτικοί και η ζωή τους ευρίσκεται στα ελληνικά νησιά. Και η Ελλάς έχει υπέραρκετούς λιμένας. Εμείς αντιθέτως δεν έχομεν ούτε ένα εγαίον. Είμεθα κλεισμένοι εις τον Εύξεινον που είναι μια θάλασσα κακή κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους...

Επιθυμούμε να έχωμεν λιμένας εις τα παράλια μιας θερμής θαλάσσης. Το πρόβλημα της  Θράκης πρέπει να λυθεί εντός δύο – τριών ετών....».

 

Έτσι λοιπόν τμηματικά ο Βουλγάρικος επεκτατισμός μέσα από ήττες του, από την προπσπάθεια κατάληψης της Θεσσαλονίκης το 1912, επιδίωξε να βάλει πόδι στην Καβάλα το 1913, το επανέλαβε το 1941-1944 και τελικά περιορίστηκε να ζητά την Δυτική Θράκη, ο δε Γ Δημητρώφ που δεν ήταν κανένας τυχαίος, ήταν στην κορυφή της παγκοσμίου κουμμουνιστικής προέβλεπε: «...Το πρόβλημα της  Θράκης πρέπει να λυθεί εντός δύο – τριών ετών....».





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Τίτο (δεξιά) με τον Δημητρώφ.
 

Ένα μήνα μετα από αυτή την αποκαλυπτική συνέντευξη, τον Ιούλιο του 1947 ο Δημητρώφ και ο Τίτο συναντήθηκαν στην λίμνη Μπλεντ της Γιουγκοσλαβίας και εκεί συμφώνησαν και υπέγραψαν την ίδρυση της Βαλκανικής Ομοσπονδίας (ΒΟ), πρακτικά αυτή προέβλεπε:

1.     Ενσωμάτωση στην «Δημοκρατία της Μακεδονίας» του Τίτο την Μακεδονία του Πιρίν της Βουλγαρίας. Με αντάλλαγμα την παραχώρηση στους Βουλγάρους της περιοχής Βράνιας Πιρότ.

2.     Να υποστηρίξει ο Τίτο την Βουλγαρία στην Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων που η Ελλάδα απαιτούσε πολεμικές επανορθώσεις από την δράση της Ναζιστικής- αξονικής Βουλγαρίας  στην Ελλάδα.

3.     Να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελληνικής Θράκης στην Βουλγαρία. (δηλαδή αυτά που υποστήριζε ο Γ Δημητρώφ στην Σουηδική εφημερίδα).

Αλλά πως θα λυνόταν το ζήτημα της Θράκης υπέρ των Βουλγάρων;  Ασφαλώς με την βοήθεια του ΚΚΕ που ήδη διεξήγαγε ανταρτοπόλεμο στην Ελλάδα, τον οποίο διηυθυνε και τροφοδοτούσε  ο Τίτο.

Το τρίτο γεγονός έγινε τον Νοέμβριο του 1947 στην συνάντηση Δημητρώφ και Τίτο στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Εκεί σύναψαν συνθήκη φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας βοηθείας για να προχωρήσουν στην  Βαλκανική Ομοσπονδία (ΒΟ).



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Μιλτιάδης Πορφυρογένης (στη φωτογραφία τον βλέπετε με αντάρτισσα στον Γράμμο).


Όλα αυτά εν απουσία της Ελλάδος, ακόμα και αυτής της Ελλάδας του Μάρκου Βαφειάδη και του Νίκου Ζαχαριάδη των οποίων την γνώμη δεν την χρειαζόντουσαν αφού τους θεωρούσαν πλήρως υποτεταγμένους στα σχέδιά τους και οι οποίοι ήταν απλώς το όχημα για να τα πραγματοποιήσουν.



Ένα μήνα αργότερα τον Δεκέμβριο του 1947 δημιουργείται η  Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση (ΠΔΚ) που την είχε αναγγείλει  ο Μιλτιάδης Πορφυρογένης στο συνέδριο του ΚΚ Γαλλίας στο Στρασβούργο τον Ιούνιο του 1947 σαν εκπρόσωπος του ΚΚΕ και είχε δήλωσει:


«... Και η αποφασιστική πολεμική επίδοση και ανάπτυξη του ΔΣΕ ... αναγκαστικά τείνει να αποκρυσταλλωθεί και αποκρυσταλλώνεται κιόλας, προς την δημιουργία μιας λεύτερης δημοκρατικής Ελλάδας με δική της κυβέρνηση και με δική της κρατική υπόσταση....».

Δηλαδή δημιουργία της κυβέρνησης του Μάρκου Βαφειάδη και του Νίκου Ζαχαριάδη που θα υλοποιούσε τις επιδιώξεις του Μπλεντ και της Βάρνας. Το σχέδιο και η μεθόδευση τους είναι φανερή,  η απορρόφηση της Β Ελλάδος στην Γιουγκοσλαβία, την Βουλγαρία και ίσως και την Αλβανία.

 

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 28-6-1947

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ του Ν Ι Μέρτζου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...