Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Takiye


Πρόκειται για τη λέξη takiye ( αραβικά : تقية), που αναφέρεται στην Sura 106ο στην Al Nahl (H μέλισσα) του Κορανίου λέγοντας ότι ο μουσουλμάνος δικαιούται να κρύψει την πίστη και τους σκοπούς του όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν,  αυτό σημαίνει "καλύπτει", "προστασία" την "απάτη"  για επιτακτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα η Sura 106ο στην Al Nahl αναφέρει: «Όποιος πίστεψε και, κατόπιν πίεσης, αρνείται εξωτερικά την πίστη του, αλλά τη διατηρεί στην καρδιά του, δεν είναι ένοχος. Η οργή, όμως, του Κυρίου θα πέσει πάνω σε όποιον δεν πιστεύει και σκληρή τιμωρία τον περιμένει»

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Τ Ερτογάν με το Κοράνι στο χέρι.


Αν παρατηρήσουμε το βιογραφικό του Ερντογάν, αλλά και το φωτογραφικό υλικό από τα παιδικά-εφηβικά του χρόνια, θα δούμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα «κουράν κουρσού» και μεγάλωσε στα γόνατα του Νετζμετίν Ερμπακάν και του ηγέτη των Ταλιμπάν Gulbeddin Hikmetyar.

 

Δηλαδή, όσο και αν τον έχουν διαφθείρει το χρήμα και η εξουσία, παραμένει ένας φανατικός μουσουλμάνος που – στο πλαίσιο του takiye – κατάφερε να κρύψει τη βαθιά του πίστη στο ισλάμ και τους πραγματικούς του στόχους, που είναι η εγκαθίδρυση ενός καθαρά ισλαμικού καθεστώτος στην Τουρκία. Δηλαδή παλινόρθωση του χαλιφάτου με όρους 21ου αιώνα.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...