Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΤΕΧΝΗΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ



 
               Οι Αμερικανοί και Νεοζηλανδοί ετοίμαζαν το mega τσουνάμι που θα ισοπέδωνε την Ιαπωνία με μια «βόμβα τσουνάμι».

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Με τη χρήση εκρηκτικών τα οποία τοποθετούσαν υποθαλάσσια μπορούσαν να δημιουργήσουν κύματα ύψους 10 μέτρων ικανά να εξαφανίσουν μια ολόκληρη παραλιακή πόλη.




Το πρόγραμμα ονομαζόταν «Project Seal» και αποτελούσε το αντίπαλο δέος της ατομικής βόμβας.

 

Το πρόγραμμα είχε προχωρήσει σημαντικά με αποτέλεσμα στα τέλη του 1944 με αρχές του 1945 οι σύμμαχοι πραγματοποίησαν δύο δοκιμές ανοικτά της Νέας Καληδονίας ρίχνοντας 3.700 βόμβες και  στη συνέχεια στην χερσόνησο Whangaparaoa κοντά στο Ώκλαντ..

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών δέκα μεγάλες εκρήξεις στο βυθό της θάλασσας θα μπορούσαν να καταστρέψουν μία πόλη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1944 ύστερα από την παρατηρητικότητα ενός αμερικανού αξιωματικού του Ναυτικού του E A Gibson όταν διαπίστωσε πως εκρήξεις για την εκκαθάριση κοραλλιογενών υφάλων σε νησίδες του Ειρηνικού δημιουργούσε κύματα τσουνάμι. Από τις δοκιμές διαπιστώθηκε ότι μια έκρηξη από μόνη της δεν θα ήταν αρκετή και ότι για να υπήρχε αποτέλεσμα θα έπρεπε να χρησιμοποιούνταν τουλάχιστον 2 εκατ. χλγρ. εκρηκτικών τοποθετημένα σε μια ευθεία από την ακτή και σε απόσταση 8 χιλιομέτρων περίπου.
 



 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Οι μελέτες αυτές ήρθαν στο φως το 1999.
 

Τελικά το πρόγραμμα δεν προχώρησε και εγκαταλείφθηκε οριστικά στις αρχές του 1945 αν και η Νέα Ζηλανδία το συνέχισε από μόνη της μέχρι και το 1950. Αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να πειραματίζονται με τις δυνατότητες των «κυμάτων που δημιουργούν έκρηξη» στη δεκαετία του 1960 και το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών Η όλη εργασία ήρθε στην δημοσιότητα μετά τον αποχαρακτηρισμό της το 1999.
 
«Υποθετικά εάν η ατομική βόμβα δεν απέδιδε αυτά που οραματίζονταν οι Αμερικανοί είναι πολύ πιθανό το επόμενο όπλο που θα χρησιμοποιούσαν απέναντι στην Ιαπωνία να ήταν αυτό» εξηγεί ο Waru

 

               Τις αποκαλύψεις αυτές των μυστικών πειραμάτων ήρθε στο φως ύστερα από έρευνες ενός Νεοζηλανδού ερευνητή και συγγραφέα του Ray Waru ο οποίος εξέτασε χιλιάδες κρατικά αρχεία της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...