Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ WAFENSS



 

Charlemagne SS Fuhrerbunker


 




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Το σήμα της Γαλλικής  33ης Waffen SS Granadier Division Charlemagne.


Στο τέλος Μαρτίου αρχές Απριλίου του 1945 η πειθαρχία του Γερμανικού στρατού κατέρρεε. Οι Γάλλοι που είχαν καταταγεί στα SS έβλεπαν το μίσος και την οργή των συμπατριωτών τους, η Μεραρχία «Charlemagne» των SS παραδόθηκε στην 1η Πολωνική Στρατιά στο Κόλμπεργκ (Κόλομπρζεγκ), μερικές όμως μονάδες της υποχώρησαν στο Βερολίνο.

Στο Βερολίνο οι Γάλλοι υπερασπίστηκαν  Fuhrerbunker, τον τόπο διαμονής και καθοδήγησης του πολέμου του Χίτλερ και του επιτελείου του και εκεί έπεσαν υπερασπιζόμενοι τον εισβολέα της πατρίδας τους.








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Η γαλλική Μεραρχία Καρλομάγνος  των SS ήταν οι τελευταίοι υπερασπιστές της Führerbunker όπου έμενε ο  Χίτλερ, πέτυχαν να μη καταληφθεί την 1η Μαΐου που ήταν μια συμβολική ημέρα για τους σοβιετικούς και  παράμειναν εκεί μέχρι τις 2 Μαΐου.



Κάποιες άλλες γαλλικές μονάδες ης Μεραρχίας «Charlemagne» των SS προσπάθησαν να διασχίσουν το Γ Ράιχ και να φτάσουν στην Γαλλία, αυτοί έφτασαν στην Αλσατία (περιοχή που είχαν προσαρτήσει οι Γερμανοί και την διεκδικούσαν από τον πόλεμο του 1870), εκεί έπεσαν πάνω στους άνδρες του Στρατηγού Λεκλέρ, ο οποίος μόλις τους συνέλαβε διέταξε να εκτελεστούν επιτόπου σαν προδότες.

 

 

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Η 33η Waffen SS Granadier Division Charlemagne

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ τόμος ΙΙ εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ του Norman Davies

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...