Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΕΘΕΛΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ




 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: William Patrick Hitler  διέφυγε από τη ναζιστική Γερμανία το 1939 και αμέσως προσπάθησε να στρατολογηθεί  στις συμμαχικές δυνάμεις. Ο θείος του Adolf Hitler  αναφέρεται σε αυτόν ως «ο απεχθής ανιψιός μου.» .

Το 1941 ο Ουίλιαμ Πατρικ Χίτλερ (1911-1987)  έγραψε στον πρόεδρο Ρούσβελτ και του ζητούσε να πάει εθελοντής στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ο Ουίλιαμ ήταν Βρετανός πολίτης που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και ήταν 30 χρονών δηλαδή σε ηλικία στράτευσης.

Είχε όμως κάποια πράγματα  που οι Αμερικάνοι σκεπτόντουσαν αν έπρεπε να τον στρατεύσουν :

1.      Είχε ζήσει στην Γερμανία.

2.      Ήταν ανιψιός του Χίτλερ. Γιός του ετεροθαλούς αδελφού του Α Χίτλερ του Αλόις.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : William Patrick Hitler  ορκίζεται στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ 6 Μαρτίου 1944, από τον Αντιστράτηγο Christian Christofferson στη Νέα Υόρκη.

Περίμενε λοιπόν τρία χρόνια μέχρι να τον δεχτεί ο Αμερικάνικος στρατός, πράγματι υπηρέτησε στο ναυτικό και τραυματίστηκε σε μάχη.

Η οικογένειά του σήμερα ζει σε μια μικρή πόλη στο Λονγκ Άιλαντ της πολιτείας της Ν Υόρκης.

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο William Χίτλερ προσχώρησε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 1944 και απολύθηκε τρία χρόνια αργότερα, τραυματίστηκε  κατά την  υπηρεσία του . Μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, άλλαξε το επώνυμό του σε Stuart -Χιούστον.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ εκδόσεις  ΙΟΛΚΟΣ του Norman Davies

The Last of the Hitlers  Sunday Times 18/10/1998  του David Garden

http://phenomenonsofhistory.com/site/?p=18598
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...