Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΝ Α ΠΠ




 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Βρετανοί στρατιώτες σε στιγμές ανάπαυλας.

O T.E. Λόρενς στο βιβλίο του «Οι Επτά Στύλοι της Σοφίας» παραδέχτηκε:

 

«Οι κοινές γυναίκες των σπανίων οικισμών που συναντούσαμε στις πολύμηνες περιπλανήσεις μας δεν επαρκούσαν για το μεγάλο αριθμό μας ακόμα και αν το παραφτιασιδωμένο κρέας τους ήταν ευπρόσδεκτο για έναν άνδρα με υγιή μέλη.

Από τρόμο σε τέτοιες ποταπές συνουσίες, οι νέοι μας άρχισαν αδιάφορα να ικανοποιούν ο ένας τις λιγοστές ανάγκες του άλλου με τα δικά τους καθαρά σώματα – μια ψυχρή εξυπηρέτηση που, συγκριτικά, έμοιαζε μη σεξουαλική και ακόμα αγνη.

Αργότερα, κάποιοι άρχισαν να δικαιολογούν αυτή την στείρα διαδικασία και ορκίζονταν ότι όσοι φίλοι έτρεμαν μαζί στην μαλακιά άμμο  σε οικείους θερμούς εναγκαλισμούς, έβρισκαν εκεί στο σκοτάδι έναν αισθησιακό συντελεστή πνευματικού πάθους που συνένωνε τις ψυχές και τα πνεύματα σε μια φλογερή προσπάθεια.».

 

Πάντως για «ασέλγεια» σε βάρος άλλων ανδρών τα βρετανικά στρατοδικεία καταδίκασαν 22 αξιωματικούς και 270 στρατιώτες. Ο αριθμός είναι μικράς μπροστά στα εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που πολέμησαν στην Γαλλία την περίοδο 1914-1919.

 

Αλλά σαν φαινόμενο ομοφυλοφιλίας αξιωματικών και στρατιωτών καταγράφτηκε ντροπαλά από τον Λόρενς. Φαινόμενο που ωστόσο δεν καταγράφτηκε σ άλλους στρατούς.

 

 




 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ τόμος 2ος εκδόσεις ΙΟΛΚΟΣ του Niall Ferguson

SEVEN PILLARS του T.E. Lawrence

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...