Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΡΑΒΔΙΣΜΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ


 



 

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι τούρκοι δεν δίσταζαν να εκτελούν Έλληνες (που ήταν ανυπεράσπιστοι) ακόμα μέχρι και τον Πατριάρχη κρέμασαν, αλλά το νταηλίκι τους μέχρι εκεί έφτανε, ακόμα και για τον ξυλοδαρμό εμπόρου Άγγλου υποχρεώθηκαν σε δημόσιο ξυλοδαρμό απογόνου του Μωάμεθ...
 

Είναι γνωστό ότι η έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης έφερε σαν αντίποινα των Οθωμανών σφαγές και βιαιοπραγίες στους άμαχους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης και πολλών περιοχών της Μ Ασίας.

Τα νταηλίκια όμως των Τούρκων σταματούσαν στους ανήμπορους ραγιάδες, υπάρχει μια διήγηση που δείχνει το θρασύδειλο χαρακτήρα όλων αυτών των επιθέσεων.

Μεταξύ του όχλου που «ενεργούσε» κατά των απίστων ήταν και κάποιος σείγιντ ( seyyid) που θεωρείτο απόγονος του Προφήτη Μωάμεθ. Αυτός ο seyyid λοιπόν είδε μια μέρα ένα Άγγλο έμπορο στην Κωνσταντινούπολη να είναι έφιππος και όρμισε και τον κτύπησε  θανάσιμα, ο λόγος ήταν ότι ήταν έφιππος!

 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Τα Οθωμανικά στρατεύματα πραγματοποίησαν σφαγή αμάχων στο Αιγαίο και ειδικά στο νησί της Χίου την άνοιξη του 1822. Τα Ευρωπαϊκά έθνη διαμαρτυρήθηκαν για τη βίαιη καταστροφή της Χίου και το κίνημα του Φιλελληνισμού σε όλη την ήπειρο ανανεώθηκε.




Η Υψηλή Πύλη τις ημέρες εκείνες είχε εκδώσει ένα φιρμάνι που υποδείκνυε στους ραγιάδες τις δεσμεύσεις που είχαν σαν υπόδουλος λαός στην Οθωμανική αυτοκρατορία και επέβαλε νόμους Σαρίας για τους μη μουσουλμάνους, ένας από τις απαγορεύσεις ήταν να ιππεύουν άλογα και η τήρηση συγκεκριμένου κώδικα ενδυμασίας.

Ο  seyyid σαν απόγονος του Μωάμεθ θέλησε να δείξει ζήλο στην εφαρμογή της Σαρίας και τραυμάτισε θανάσιμα τον Άγγλο υπήκοο.

Ο πρέσβης της Βρετανίας Στράνγκφορντ – ο οποίος σημειωτέων αυτοχαρακτηριζόταν «εγώ, ο κατ εξοχήν Τούρκος» ... βεβαίως τα λόγια των Ευρωπαίων είναι κολοκύθια με την ρίγανη και δες γιατί - ζήτησε ικανοποίηση… ζήτησε παραδειγματική τιμωρία με πολλούς δημόσιους ραβδισμούς στον απόγονο του Προφήτη  seyyid.

 

Ο Οθωμανός υπουργός Εξωτερικών «ικέτευε στα αλήθεια» τον πρέσβη να μη επιμείνει στον δημόσιο εξευτελισμό του seyyid διότι αυτό ήταν προσβολή στον Μωάμεθ και ζητούσε να ικανοποιηθεί με μη δημόσιο στραγγαλισμό του seyyid.

 

Ο πρέσβης της Βρετανίας Στράνγκφορντ επέμενε σε δημόσιο ραβδισμό και τελικά η Οθωμανική αυτοκρατορία έβαλε στην πάντα την τιμή του συγγενή του Μωάμεθ και ο seyyid υπέστη δημόσιο ραβδισμό μπροστά σε «μέγα πλήθος θεατών».


 
Ottoman tortures
 

 


 
 
 
 

















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ραβδισμός από Οθωμανούς στα πόδια (αυτό που λέμε σήμερα φάλαγγα).



 
 


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 

1821 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ  - ΚΡΑΤΟΥΣ του SUKRU ILICAK εκδόσεις ΣΚΑΙ βιβλίο

Στράνγκφορντ προς τον Κάστλεριγ, 16 Αυγούστου 1821 TNA/FO 78-100/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...