Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΕΞΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ





Το 1939 έφυγε για την Αμερική και πήγε με διαβατήριο ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ο πανίσχυρος υπουργός ασφαλείας του καθεστώτος ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Κορνήλιος Καστοριάδης έγινε φανατικός πολέμιός του Παπανδρέου μετά την δήλωσή του που κατέδιδε συντρόφους του, και δεν του ξαναμίλησε ποτέ.



Υπάρχει η μαρτυρία του ΜΕΓΑΛΟΥ στοχαστή ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ ότι πρόδωσε την τροτσκιστική ομάδα τους στην Ασφάλεια ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πιο κάτω παραθέτουμε αυτό που φέρετε σαν η δήλωση του Ανδρέα στην Ασφάλεια του Μανιαδάκη με δώρο την απελευθέρωσή του στα πιο κάτω μπλογκ:

http://original-fippak.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html


http://yperpontiosmakedon.blogspot.gr/2012/02/blog-post_2899.html

.








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο John Kenneth Galbraith


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1967


To έτος 1967 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Λύντον Τζόνσον είχε ένα μεγάλο μπελά. Τα έξοδα του πολέμου του Βιετνάμ υπερέβαιναν κάθε υπολογισμό και ο προϋπολογισμός του κράτους ήταν όλο και πιο ελλειμματικός.

Ο Τζόνσον για να δικαιολογήσει τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα (τότε η Αμερική δεν είχε συνηθίσει ακόμη να ζει με μεγάλα ελλείμματα) προσπάθησε να βάλει στους υπολογισμούς τα αναμενόμενα έσοδα από την Κοινωνική Ασφάλιση που τότε ήταν θετικά. Οι οικονομολόγοι όλοι ήταν αντίθετοι. Βρέθηκε όμως ένα φίλος του νομπελίστας, ο Κέννεθ Γκαλμπραιηθ, σοσιαλιζων, και γνωμάτευσε ότι κάτω από κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει. Τελικά με διάφορα τρυκ και πολλή προσπάθεια στην oποια βοήθησε ο Γκαλμπραιηθ ο προϋπολογισμός πέρασε.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Ανδρέας επιστρέφει από την εξορία... το 1974. Ο λαός χαίρεται.


Ο Τζόνσον είπε στον Γκαλμπραιηθ (John Kenneth Galbraith) ότι του χρεώσταγε χάρη και αν ήθελε κάτι να του το ζητήσει. Λίγο καιρό μετά ο Γκλαμπραιηθ εμφανίστηκε και στενοχωρημένος του ανέφερε ότι ένας μαθητής του και φίλος του οικονομολόγος είχε συλληφθεί μετά από πραξικόπημα σε σύμμαχη χώρα και ήθελε να αφεθεί ελεύθερος. 

Ο Τζόνσον το μόνο που συγκράτησε ήταν ότι τα ονόματα των δυο πρωταγωνιστών έμοιαζαν (Παπαδόπουλος, Παπανδρεου). Έτσι πήρε τηλέφωνο του Υπουργείο Εξωτερικών και είπε :

Tell this Pap -son of a bitch to let the other Pap -son of a bitch free.




 

 


Επιστολή Μαργαρίτας (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ):

21 Ιουνίου 1967

Πρόεδρο Lyndon B. Johnson

Λευκός Οίκος

Ουάσιγκτον

Αγαπητε Πρόεδρε Τζόνσον,

Θέλω να σας ευχαριστήσω, από το βάθος της καρδιάς μου, για τη γρήγορη ανθρωπιστική δράση σας εξ ονόματος του συζύγου μου Ανδρέα και άλλων πολιτικών ηγετών σε εκείνες τις ημέρες αμέσως μετά από τη στρατιωτική δράση.

Θα είμαστε για πάντα υποχρεωμένοι.

Με τιμή,

Μαργαρίτα C.Παπανδρέου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...