Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

(ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ)



«ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη αταξία»

Η κυβέρνηση λοιπόν αυτό που παρέχει στους πολίτες είναι «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ», βέβαια ποιος νόμος θα εμποδίσει έναν άνθρωπο από του να πηδήξει από τον Παρθενώνα ή από τον πέμπτο όροφο μια πολυκατοικίας ή μη μόνο ο εαυτός του;
 

 

            Αυτό λοιπόν που παρακινεί να ζουν σε κοινωνικό σύνολο (κατά τους αναρχικούς) δεν  είναι «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» αλλά οι ανάγκες και οι κλίσεις τους και αυτή είναι η ελευθερία σε σχέση με ον καταναγκασμό, διότι Αναρχισμός ίσον ελεύθερη συνεργασία και όχι αναγκαστική συμμετοχή.


            Στο ερώτημα «Ποιος θα μας προστατέψει από τους εγκληματίες;» Θεωρούν ότι η ίδια η στηρίζει εγκλήματα και εγκληματίες , καλλιεργώντας το πνεύμα της ανοχής και της καταδίωξης, όπλα της κυβέρνησης σε αυτό έργο είναι η φτώχια, η αδικία.

            Ο νόμος μπορούν να τιμωρήσουν τον εγκληματία δεν μπορούν όμως ούτε να εξαλείψουν , ούτε να προλάβουν το έγκλημα. Έτσι προτείνεται το ξερίζωμα των αιτιών που το προκαλούν και ο αναρχισμός υπόσχεται αυτή την κατάργηση, κατάργηση λοιπόν της καταπίεσης , της αδικίας, της ανισότητας και της φτώχιας.

            Βέβαια υποστηρίζεται ότι στο άναρχο κράτος για κάποιο διάστημα θα συνεχίσουν να υπάρχουν εγκλήματα που θα προέρχονται από την ζήλεια, το πάθος αλλά και σαν επακόλουθα της κακής μας προϊστορίας, σιγά σιγά όμως  αυτά θα χαθούν, αφού η άναρχη κοινωνία δεν θα δώσει έδαφος να αναπτυχθούν οι αιτίες που προκαλούν το έγκλημα.

 
 

            Έτσι λοιπόν η αναρχική κοινωνία  υπόσχεται τροφή, εργασία στον εγκληματία και  του υπόσχεται ότι δεν θα δικαστεί και δεν θα φυλακιστεί.

            Ακόμα υπόσχεται ότι θα εξαλείψει την ανασφάλεια του εργάτη αλλά και του επαγγελματία, στην μεσαία τάξη αλλά και τον μεγαλο - καπιταλιστη (που έχει πολύ λίγα να χάσει), όλοι θα χαρούν τη ζωή τους όπως θέλουν!

            Η άναρχη κοινωνία θα είναι κοινωνία ειρήνης και αρμονίας, χωρίς οικονομικά και υλικά άγχη, ένας κόσμος φιλικός χωρίς επαγγελματικές αντιζηλίες και φθόνο, ελευθερίας και ευμάρειας. Όλα θα προσφέρονται ελεύθερα όπως ο αέρας.

            Η κύρια αιτία των κακών του ανθρώπου είναι η αδικία, το πώς βλέπει κανείς το δίκαιο και το άδικο είναι κάτι που το καθορίζει η φύση, οι θρησκείες εξ άλλου γεννήθηκαν για να εξυπηρετήσουν το δίκαιο. Το ζητούμενο είναι πως θα απελευθερωθούμε από την αποκτηνωτική πάλη για τον επιούσιον. Αν αυτό πετύχουμε τότε ο άνθρωπος θα γίνει το ευγενέστερο πλάσμα της φύσης, αυτό τον πόθο εκφράζει ο αναρχισμός.
             

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Κατά την άποψη Rothbard, η αναρχική κοινωνία είναι εκείνη η οποία μεγιστοποιεί τις τάσεις για το καλό και της συνύπαρξης, ενώ ελαχιστοποιεί τόσο την ευκαιρία και την ηθική νομιμοποίηση του κακού και του εγκληματία. 


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟ ΑΝΑΡΧΗΣΜΟΥ του Α Μπέρκμαν εκδόσεις ΚΑΤΣΑΝΟΣ Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...