Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ




Kuchisake-Onna (口裂け女?, "Slit-Mouthed Woman")

Η Kuchisake-Onna είναι ένας ιαπωνικός μύθος που αναφέρεται σε μια όμορφη σύζυγο ή παλλακίδα σαμουράι, η οποία απάτησε τον σύζυγό της, ο ζηλιάρης σαμουράι (samurai)  για να την τιμωρήσει, της έκοψε το στόμα μέχρι το αυτί και από τις δύο μεριές, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το όμορφό της πρόσωπο.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Έχει αναπτυχθεί στην Ιαπωνία ολόκληρη βιομηχανία ταινιών τρόμου, μέσα από τον μύθο  της Kuchisake-Onna


Η Kuchisake-Onna περιφέρεται λέει ο μύθος σαν κακόβουλο πνεύμα την νύχτα και φοράει μάσκα προκειμένου να μη φαίνεται η καταστροφή του προσώπου της.


Η γυναίκα σταματάει ένα  άνθρωπο  και το ρωτάει, "Είμαι όμορφη;".  Εάν δεν απαντήσει, το σκοτώνει με ένα ψαλίδι που κουβαλάει μαζί της. Εάν απαντήσει ναι, η γυναίκα βγάζει τη μάσκα, αποκαλύπτοντας ότι το στόμα της είναι σχισμένο  από αυτί σε αυτί, και ρωτά "Τι λες τώρα; Είμαι όμορφη;". Εάν απαντά όχι, τον κόβει στα δύο. Εάν απαντά ναι, τότε θα του σκίσει  στόμα της σαν το δικό της.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Μέχρι και η παραγωγή σχετικών ενθυμημάτων για τουρίστες με βάση τον μύθο της Kuchisake-Onna έχει αναπτυχθεί.


Ο μύθος λέει ότι είναι αδύνατο να τρέξει μακριά από αυτήν ο ερωτώμενος. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει από τη συνάντηση με αυτό το μακάβριο πλάσμα είναι να απαντήσει «έτσι κι έτσι» . Σε κάποιες παραλλαγές του παραμυθιού, οι ερωτώμενοι αποφεύγουν  την  Kuchisake-Onna με τη ρίψη φρούτων ή καραμέλες, η Kuchisake-Onna σκύβει να  πάρει, δίνοντας έτσι στο θύμα μια ευκαιρία για να τρέξει.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Αφίσσες από τις ταινίες τρόμου με βάση τον μύθο της Kuchisake-Onna .

Η Kuchisake-Onna άρχισε να κάνει σταθερά «εμφανίσεις» στη δεκαετία του 1970, και το 1979 με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας φόβος , ειδικά στα παιδιά, ο μύθος της γυναίκας με το σχισμένο στόμα, έχει εξαπλωθεί ακόμη και στη Νότια Κορέα. Την υπόθεση αυτή εκμεταλλεύτηκε η βιομηχανία του θεάματος ειδικά ο κινηματογράφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...