Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ π ΠΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

            Αναφέρω την διήγηση του Κου ΛΑΜΑΡΗ Δημητρίου από την Πάφο όπως αυτή αναφέρεται στο βιβλίο «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ»   στην Β Έκδοση ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ.

            Επιστρέφοντας θυμάμαι με ρώτησε για την Κύπρο και χαμογέλασε και είπε:

« Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και Ελληνική».

            Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ έπιασε από τον ώμο και με πολύ τρυφερότητα μου απάντησε:

«Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ αλλά θα βλέπω από πάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε 2 με 3 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το Κουρδικό θέμα ήδη δρομολογήθηκε. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας . Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. Θα δεις παιδί μου, Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχη και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ :  Προείπε πράγματα που είδη ζούμε.

            Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα πάθη κακό. Μου είπε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που σήμερα είναι αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της Ορθοδοξίας. «Να μην ανησυχείτε στην Ελλάδα».

            Φεύγοντας μου είπε πάλι «Άιντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περνάμε και η Τουρκία θα διαμελιστεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματα τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στον Θεό και πίστη. Άιντε στο καλό παιδί μου».


 
 

            Η συζήτηση αυτή πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1992

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου