Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ 500 ΗΜΕΡΩΝ


            Η πτώση του Μουσολίνι έγινε την 2α Ιουλίου 1943, οι ιταλικές δυνάμεις που ήταν διάσπαρτες στην Ελλάδα, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Αφρική, Γαλλία και στην ίδια την Ιταλία ήταν πλέον αιχμάλωτες είτε των Γερμανών, είτε των Αγγλοαμερικανικών δυνάμεων, είτε των κατά τόπους αντάρτικων δυνάμεων, είτε τέλος της εκδικητικής μανίας των κατακτημένων πληθυσμών.


 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Πάπας Πίος ΙΒ΄ . Πολλοί Εβραίοι κατηγορούν σήμερα τον Πίο ΙΒ΄ ότι δεν έκανε ποτέ μια δημόσια δήλωση για να υπερασπιστεί τους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά σιωπούσε ενώ Εβραίοι τη Ρώμης εκτοπίστηκαν αφού τους συγκέντρωσαν, στις 16 Οκτωβρίου 1943 (δέκα ημέρες αφού έδωσε άφεση αμαρτιών σε όσους πούν μια προσευχή το μήνα), σε ένα γκέτο που απείχε κάποιες δεκάδες μέτρα από το Βατικανό. Ελάχιστοι από αυτούς επέζησαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


            Τότε ακριβώς την 25η Αυγούστου 1943,  ο  260ός Πάπας  Πίος ΙΒ΄ (κατά κόσμον Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli ) ενεργών σαν Ιταλός έκανε μια καταπληκτική εκδήλωση που δημοσιευόταν και στην επίσημη ιταλική εφημερίδα της Κέρκυρας την «Γκαζέττα Τζόνικα».

«ΕΙΔΙΚΗ ΑΦΕΣΙΣ ΑΜΑΡΤΙΩΝ
ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ
ΠΟΛΙΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, 25

            Δια διατάγματος του Ιερού Κανόνος, ο Ανωτατος Ποντίφηξ εχορήγησε πλήρη άφεσιν αμαρτιών επί 500 ημέρας εις τους πιστούς, οίτινες θα απαγγέλλουν άπαξ τουλάχιστον του μηνός λατινιστί ή εις την διάλεκτον την εξής προσευχήν:

Domine salva nos, perimus (Kύριε ελέησον ημάς, διότι  απολλύμεθα).
            Η φράσις αύτη είναι η ιδία ην ο Απόστολος Πέτρος επρόφερε, ευρισκόμενος εντός  της λέμβου εις την Τιβεριάδα, ότε, ενώ ο Ιησούς εκοιμάτο, ηγέρθη τρομερά τρικυμία.»



 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Χίτλερ εύχεται στον  Pope Pius XII. Οι σφαγές των Ιταλών στρατιωτών στα επτάνησα είναι ακόμα μακριά.......... Ο Πάπας Πίος ΙΒ σε όλη την διάρκεια ου Β ΠΠ ελάχιστες φορές μίλησε καθαρά για τα εγκλήματα που διαπράτοντο πχ ενώ είχε ιδιωτική ακρόαση με τον Άντε Πάβελιτς, δεν αναγνώρισε ποτέ επίσημα το καθεστώς του και  ποτέ δεν καταδίκασε επίσημα τις διώξεις και τις δια της βίας προσηλυτίσεις Σέρβων στον Καθολικισμό, όμως αποκήρυξε κατηγορηματικά τους βίαιους προσηλιτισμούς σε ένα μνημόνιο της 25ης Ιανουαρίου 1942, δηλαδή η πολιτική του ήταν πολιτική Πόντιου Πιλάτου.


            Ο Πάπας Πίος ΙΒ(1876-1958) ήταν Κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας  από τις 2 Μαρτίου 39 – 9 Οκτωβρίου 1958, ο εν λόγω Πάπας ήταν υπέρμαχος του ex cathedra αλάθητο. Η

Παποσύνη του αριθμεί περί τα χίλια διαγγέλματα και ραδιοφωνικές εκπομπές. Εξέδωσε 41 εγκυκλίους, μεταξύ αυτών τις «Mystici Corporis» (η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού), «Mediator Dei» (για τη λειτουργική μεταρρύθμιση), «Humani Generis» (η θέση της Εκκλησίας σχετικά με τη θεολογία και την εξέλιξη). Κατήργησε την ιταλική πλειοψηφία του Κολεγίου των Καρδιναλίων με τη Μεγάλη Σύνοδο του 1946.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Ο ύμνος : Domine salva nos, perimus

Σήμερα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αγιοποίησής του.

Ωστόσο η μεροληπτική υπέρ των Ιταλών άφεσις αμαρτιών της 25ης Αυγούστου 1943 του Pius XII (Ιταλικής καταγωγής)  , δείχνει ότι ούτε οι σημερινοί υποψήφιοι άγιοι  δεν είναι υπεράνω της εθνικής καταγωγής τους.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

-          ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ του Σόλωνα Ν Γρηγοριάδη εκδόσεις  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τόμος ΙΙ      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ

Στο βιβλίο της της Ιζαμπέλλας Παλάσκα αναφέρεται μια άγνωστη και εκπληκτική εξιστόρηση προσπάθειας του Θ Πάγκαλου να δει τον Μουσολίνι, ο ο...